lauantai 4. heinäkuuta 2015

Onnen rakennusaineet

Kovin paahteinen hiekkaavikonkuuma päivä alkaa olla pian illassa. Tässä me ollaan porukalla ja kuunnellaan, kun autot suhaa nelostiellä sinnetänne. Ja samalla kuunnellaan, kun ikkuna on auki, naapurin illanistujaisjuttelua. Ja eikä me salakuunnella, koska ääni vaan tarttuu korviin ilman halki.Ne ei kyllä melua eikä vilkkuauton tarvettakaan ole. 


Kesä on tainnut vihdoinkin tulla takaisin sieltä jostain. Kolme päivää on ollut ihanniinkuin kotona Kongossa. Tänään oltiin lenkkihommissa ja meillä molemmilla, paitsi Mamalla, roikku kielet läähätysasennossa. Ja lenkin jälkeen nautittiin vesikupista iso kulaus vesijohtovettä. Se kirkasti taas ajatuksen ja oli hyvä mennä pikku nokosille aurinkoisen ikkunan eteen.

Olihan minulla oikeastaan asiaakin. Ja yleensä on kun kirjotuspuuhiin alan. Olen jo useamman päivän miettinyt sitä, mitä onni oikein tarkoittaa muuta kuin pojannimeä. Ja joskus se onni myös potkaisee ja sitä en ymmärrä. On myös Onnibussi ja päiväkoti Onnimanni. Ja maman kortissa lukee, että kuuntele sydäntäsi se näyttää tien onneen. Se on luultavasti aikamoinen paikka se Onni. Luulen, että sinne ehkä kuljetaan tunteen ja järjen ääntä kuunnellen. Mutta toisaalta jotkut ihmiset lähtevät etsimään onnea, koska se on mennyt hukkaan ja eksynyt sysimetsään. Tässäkohtaa minun oli taas kysyttävä Awa-siskolta asioita. Sen viisaus on terävämpää kuin sen hampaat. 

Siskot
Hetken se siinä kallisteli päätään ja antennikorvia ja oli ihan hiljaa. Sillä kai pyöri mielessä monia asioita ja näin sen silmissä melkein kyyneleen näköisenkin. Aikansa kelattuaan tiedostoja sain kuulla seuraavaa: Kuule sisko. Elämän monet asiat rakentavat onnen sinun sisälle. Se tehdään riemusta, rakkaudesta, surusta, kyyneleistä, luopumisesta ja saamisesta. Onnen syntymiseen tarvitaan myös paljon kärsivällisyyttä ja kompromisseja. Pikkuhiljaa se alkaa rakentumaan sinne sinun sydämeesi ja huomaat, ettei sinun enää tarvitse sitä etsiä, se on löytänyt sinut. Ymmärrätkö Jada sisko? Kukaan toinen koila tai ihminen eikä edes Pipsa-kisu sitä sinulle anna. Se onkuin palapeli ilman mallikuvaa. Ja silloin, kun on saanut rakentaa onnen sisälleen voi sitä vahvistaa vain sillä, että jakaa sen jonkun kanssa. Silloin siitä tulee suuri onni.

Ihana Awa-sisko. Tuonne se on jo asettunut kaikkien peittojen alle nukkumaan suuri onni sydämessään. Kömmin sinne viereen ja Onni on meidän kanssamme.

                                            Rakkaudella Jada

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti