lauantai 17. elokuuta 2013

Lauma pitää huolta ja ymmärtää


Ollaan ihan vierekkäin

Kyllä vaan huomaa, että lämpöaika alkaa olla takanapäin tai ainakin melkein. Aamulla kun mennään ulos pissille niin tassujen alla on aika viileä nurmiaines ja usein myös sataa vettä. Toisena päivänä piti laittaa sadetakki päälle. Se oli ihan uusi ja siskollakin on samanlainen. Mama oli ostanut jostakin alennusmyynnistä ne. Yleensä se ompelee meidän vaatteet mutta sadeasuja ei. On ollu kyllä myös semmonen juttu, että takametsän laitaan on alkanut ilmaantumaan kotiloeläimiä ja sisko ei halua mennä sinne edes pissille. Niillä on kova kuori ja aikasemmin ne ei asunu meillä lainkaan mutta nyt asuu. eikä niitä saa helposti häädettyä.

Oikeastaan minulla oli asiaakin. En oikein tiedä onko siipivammat tarttuvia kun mamalla on ja nyt sitten Awa-siskollakin on. Me tultiin vähän murheellisiksi kun siipiasian vuoksi Awa-siskosta ei tulekkaan mamma-koilaa ja se oli jo ajatuksen tasolla harjotellu vauvakoilan hoitoa. Minäkin olin jo melkein täti ja mietin leikkiasioita niitten pienten kanssa. Monta kertaa huomasin siskon silmissä emokoilan katseen kun se istu ja ajatteli asioita. Siskolla on kyllä molemmat siivet tallessa mutta se on vaan positiivinen ja suunnitelmat loppu siihen.


Awa-sisko
Nyt vasta oikein ymmärtää, että kaikenlaisista asioista voi selvitä, jos on ymmärtäväisiä siinä lähellä. Uskon, että siskokin selviää ja me voidaan viettää yhdessä hyvää elämää ja olla tärkeitä vaikka ei ollakkaan niinkuin ihan täydellisiä. Minä rakastan Awa-siskoa ja kaikkia muitakin ja varsinkin niitä joilla on siipien kanssa remontti menossa. Mama on hoippunut omalla yhdellä siivellään ja ihan hyvin se on pysynyt pystyssä. Joskun vaikeassa maastossa kun se ottaa tasapainoa niin meinaa tulla hiki ja pitää laittaa se ainut siipi vahvasti pystyyn niin ei kaadu. Nyt me halutaan lähettää täältä meidän omasta koti-Huvikummusta terveisiä ja kaikkein suurin halitus ja lipasu juuri sinulle jolla siipiasiat on vähän levällään. Me selvitään yhdessä, lauma pitää huolta ja ymmärtää.

Sisko miettii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti